Swarovski komt van oorsprong uit Tirol

swarovski-komt-van-oorsprong-uit-tiroIn het plaatsje Wattens in Tirol vestigde zich het familie bedrijf Swarovski. De oprichter Daniel Swarovski was een Oostenrijkse opticus die het bedrijf startte in 1895, een bedrijf die optische elementen en slijpmiddelen verkocht.

De plaats Wattens maakte een enorme ontwikkeling mee. Dit heeft het dorpje vooral te danken aan Swarovski. Waarom Swarovski zich in het plaatsje Wattans vestigde hebben ze te danken aan de waterkracht centrales. Zo kan met het kristalglas produceren. Het product word op dit moment wereldwijd geexporteerd en het bedrijf bestaan uit een aantal dochterondernemingen. Tyrolit Schleifmittel gevestigd in Schwarz en Swarovski Optik wat gevestigd is in Absam. Op het eerste gezicht lijken deze productsectoren zeer verschillend, ze zijn echter met elkaar verbonden door de productietechnische knowhow en het permanente streven naar hoogste precisie.

Het succes van Swarovski

Voorwerpen van Swarovski kristal bleken als relatiegeschenk zeer in trek te zijn. Swarovski speelde hier op in en uit deze gedachte is het bedrijf siervoorwerpen gaan vervaardigen. Dit idee bleek erg succesvol. Het sierkristal veroverde in een sneltrein de gehele wereld.

Oprichting Swarovski Optik

In 1935 was Wilhelm Swarovski, de zoon van de oprichter van de onderneming een enthousiast hobby-astronoom, amper 17 jaar oud. Zijn passie – zoals hij het noemde – „dichter bij de sterren te zijn“, wekte bij hem de ambitie een eigen, verbeterde verrekijker te bouwen. Hij ontwikkelde een volledig nieuw prismaproductie- en slijpproces dat gebaseerd was op methoden voor de glasproductie en glasveredeling die al in het bedrijf van zijn vader voor de productie van sierstenen werden gebruikt en paste dit toe bij zijn eerste 6×30 verrekijker. In 1949 richtte hij in Absam in Tirol de Swarovski Optik KG op en legde hiermee de eerste steen voor een onderneming van optische precisie-instrumenten van wereldnaam. Zijn eerste serieproduct, de Habicht 7×42, is tot op heden geldige maatstaf op het gebied van de jacht optiek en wordt door SWAROVSKI OPTIK nog steeds in de traditie van de oprichter vervaardigd.

Het Swarovski museum

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de firma Swarovski werd in 1995 in Wattens als toeristische trekpleister het museum “Kristallwelten” geopend. Voor een bezoek aan het museum kijk op de website http://kristallwelten.swarovski.com

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>